Københavnere og turister deler København

Better in: English?

Københavnere og turister i København

Det er en stereotypi, men arkitekter elsker kort. Kort kan afsløre dybereliggende sandheder om og føre til en dybere forståelse af vores fysiske verden, og det kan være uendeligt fascinerende. Det er også en stereotypi, hvordan vi elsker at få vores fordomme bekræftet. Dette kort gør begge dele, og så er det ret sjovt.

Kortet viser billeder taget af lokale med blå prikker, af turister med røde, de gule kan ikke bestemmes.

Nyhavn og Rådhuspladsen er små røde eksplosioner. Amalienborg er tydeligvist et turist-hotspot, ligesom Kastellet, Christiania, Tivoli og Rosenborg. Infrastrukturen, det vil sige cykelruterne, står frem i blåt og viser, hvordan københavnerne bevæger sig.

Københavnere og turister i KøbenhavnDet er ikke overraskende, at lokale og turister har forskellige bevægelsesmønstre. Men faktisk er de væsentligt mindre forskellige end i byer som Paris, London, Stockholm og Wien. Og andre byer igen bliver ikke fotograferet af indbyggerne: Venedig, Rom og Prag.

Københavnerne elsker deres egen by, som man kan forvisse sig om i foråret og gennem sommeren, når folk nyder at være på gaderne, pladserne og i parkerne. Hvor de tager billeder og deler dem.  Ligesom turisterne.

Jeg oplever især, at lokale og turister er sammen om at nyde den centrale havn. Og den tætte, gule plamage fortæller om vandet som en vigtig ressource for livets udfoldelse og om, hvordan de gamle industriarelaer på kort tid er blevet til værdifulde offentlige rum, for både Københavnere og gæster.

Tag med ud i det blå!

Jeg organiserer arkitektur-ture i København, for lokale og gæster, for grupper og individer. Hvis du gerne vil ud af de røde turistfælder, kan jeg vise vejen ud i det blå…

Se mere om mine gruppe-ture her eller book plads på en åben tur.

Kortet er udtænkt, skabt og generøst delt af Eric Fischer her på Flickr.

Jeg fandt det i dette indlæg på Brilliant Maps.

Københavnere og turister i København

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *