Havnebadet på Islands Brygge

Havnebadet

Better in: English?

Harbour bath at Islands Brygge by Plot (Bjarke Ingels and Julien De Smedt)Harbour Bath by Plot (Later BIG - Bjarke Ingels Group)Havnebadet udtrykker, hvad jeg  må kalde den mest positive byudvikling, der har fundet sted i København nogensinde. Kalvebod Brygge og Islands Brygge var eet af de mest industrialiserede områder i København men er nu eet af de absolut mest populære offentlige rum i byen.

Samtidig har det gamle, nedslidte arbejderkvarter på Amager-siden gennemgået en byfornyelse og en udpræget ‘gentrificering’. Priserne er gået op, og beboerne er skiftet ud til et yngre og noget mere betalingsstærkt segment.

Havnebadet som øjenåbner

Harbour bath at Islands Brygge by Plot (Bjarke Ingels and Julien De Smedt)Udvikling fra industriområde startede noget tøvende og halvhjertet på Kalvebod Brygge. Det blev Havnebadet, der for alvor åbnede københavnernes øjne for det potentiale, der stadig udfolder sig, for det offentlige byrum langs hele havnefronten.
Især den københavnske ungdom har taget parken og badeanlægget til sig som scene til fremvisning af tattoveringer og muskelmasse.

Harbour bath at Islands Brygge by Plot (Bjarke Ingels and Julien De Smedt)

Havnebadet åbnede først i 2002 og erstattedes året efter af den nu verdenskendte Bjarke Ingels’ første realiserede projekt. Dengang sammen med den belgiske Julien De Smedt og under navnet ‘Plot’.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *