Københavnerlampen

Copenhagen lamp reloaded copenhagen architecture

Better in: English?

Københavnerlampen reloaded

Opdatering (marts 2018): jeg har købt et nyt parti lamper, som jeg nu igen bygger om og sælger. Kontakt mig på asser@becopenhagen.dk, så kan vi aftale detaljerne, hvis du er interesseret i at købe.

Det må anses for obligatorisk for en københavner-entusiast som denne blogs forfatter at omgive sig med københavnerting, og københavnerlampen er det oplagte eksempel…

Derfor var det da også kun et spørgsmål om tid, før jeg skulle slå til på salget af københavnerlamper fra 1970’erne, som i disse år bliver udskiftet med nye. De bliver solgt på online-auktion på Lauritz.com og var først vurderet til den nette sum af kr. 1500,-/stk.


Kobenhavnerlampen reloaded Copenhagen architectureEfter at have lurepasset i forventning om, at hammerslagene ville falde efterhånden som de mest ivrige fik stillet deres lyst, bød jeg endelig, da vurderingerne lød på det halve: to for 1500,- og fem for 4000,-.

Jeg bød lidt spredt på enkelte og par og på fem, og snart var jeg den glade ejer af i alt 10 lamper, lidt flere end jeg lige havde kalkuleret med.  Hammerslagene lød gennemgående på 400,- kr/stk, hvortil kommer 20% i salær og hammerslagsgebyr på 95,- kr/auktion. I sidste ende blev prisen 523,- kr/stk.

Hvor mange, jeg nu finder plads til i mit ydmyge hjem, og hvor mange på kontoret, må vise sig, og resten må jeg se, om jeg kan få solgt. Inden da skal jeg have dem alle ‘omdannet’, for de sælges i den stand, de er taget ned, hvilket ikke er 220V, hvorfor de altså ikke uden videre kan hænges op og sættes i stikket. Indeni lampen sidder en håndfuld dimser, som skal pilles ud, og en stor E40-fatning skal ligeledes udskiftes til en almindelig E27 eller isættes en adapter. Det er ikke den store videnskab men tager selvfølgelig lidt tid og bøvl. Desuden skal de monteres med et wire-ophæng og en nydelig, rød stofledning i tråd med tidens trend.

Kobenhavnerlampen reloaded Copenhagen architectureMit første forsøg gik hæderligt (for en simpel arkitekt) og hænger nu i roset-stukken i stuen i den klassiske københavnerlejlighed, hvor jeg bor. Kanske jeg følger op med lidt  mere (hvilket blev til MEGET mere!) om de resterende, når jeg kommer dertil.

 

2 thoughts on “Københavnerlampen

    1. Hej igen, Ricco. Det har jeg ikke, desværre. Jeg har afmonteret alt og malet dem hvide indeni. Jeg har dog endnu ikke skaffet mig af med reflektorskærmene (de er desværre ikke af sølv), så hvis det kun er dem, du mangler, må du hjertens gerne aftage..
      VH Asser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *