Tietgenkollegiet i Ørestad

Tietgenkollegiet af Lundgaard & Tranberg

Better in: English?

Fremtidens kollegium

Tietgenkollegiet af Lundgaard & TranbergTietgenkollegiet af Lundgaard & TranbergTietgenkollegiet udvikledes af Lundgaard & Tranberg Arkitekter som et eksempel for fremtidens kollegiebyggeri, doneret af Nordea-fonden.

 

Fællesskabet i centrum

Arkitekturens centrale fokus er det sociale liv. Den cirkulære grundplan sætter alle beboere lige og organiserer samtidigt de fælles rum og faciliteter indadtil mod gårdrummet, mens de private enheder, lejlighederne, orienterer sig ud mod Ørestads omgivende, modernistiske græstæppe skarpt gennemskåret af kanaler.

Stueetagen danner en let tilbagetrukket base og huser fælles funktioner. Blandt andet cykelparkering, vaskeri, fitness-lokale og musik-øvelokaler. Hver enhed, bestående af 12 relativt store værelser, hvert med eget badeværelse, deler et køkken og et opholdsrum med udsigt til det centrale gårdrum, og mange med adgang til tagterrasser. I alt bor næsten 400 studerende på kollegiet.

Tietgenkollegiet af Lundgaard & Tranberg Tietgenkollegiet af Lundgaard & Tranberg Tietgenkollegiet af Lundgaard & Tranberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *